PUFIRIZS

MENÜ

A hevítést magas nyomású kamrákban végzik. A rizst gyorsan, kevesebb, mint 1 perc alatt kb. 200 °C-osra melegítik, majd a nyomást hirtelen lecsökkentik, így azonnali térfogat-növekedés következik be anékül, hogy a szemek szétesnének.

 

Eredet

A puffasztott rizst (Pori) a tamil irodalom említi, mint felajánlást a hindu istenségeknek. A XV -én  században , a tamil költő Arunagirinathar említi felajánlása Pori Ganesh a jaggery a Thiruppugazh , ő antológiák vallásos dalokat.

Fogyasztás

A puffasztott rizst nyugaton reggelizőpelyhekben és snackként sok országban fogyasztják. Indiában a népszerű étel, a bhel puri összetételének része , és még mindig vallási ajándékként használják, különösen Ganesh-ban, aki állítólag jobban kedveli ezt, mint bármely más.

 

 

Asztali nézet